30 Disember 2010

KRIM Shah Alam sertai JIRIM 2


Ulu Yam, 24 – 26 Disember 2010 - Bertemakan ‘Impact 2 Perfect’, seramai hampir 600 orang remaja dari seluruh negara telah menyertai dengan jayanya program Jambori Remaja Muslim Nasional kali ke-2 (JIRIM2) yang telah diadakan di Nur Laman Bestari, Ulu Yam, Selangor. Program ini yang merupakan anjuran Kelab Remaja ISMA (KRIM) Pusat telah diadakan selama tiga hari dua malam.

Pihak KRIM Shah Alam Klang telah menghantar peserta seramai 70 orang dengan menaiki dua bas bersama 7 orang pengiring. Sepanjang program berlangsung, pelbagai aktiviti menarik telah diadakan antaranya War Game, Kembara Quran, Cergas JIRIM, Jungle Trekking, Water Games dan banyak lagi. Ini merupakan kali yang ke-2 diadakan setelah diadakan pada tahun lepas dan mendapat maklumbalas yang baik daripada ibu bapa.

Salah seorang peserta JIRIM2 dari Shah Alam yang dinobatkan sebagai Peserta Lelaki Terbaik bagi JIRIM 2 ini, adik Suria Iskandar bin Amiruddin, 19, berkata, “ Banyak input yang saya dapat melalui kem ini dan berharap agar ia diadakan lagi pada tahun-tahun akan datang supaya saya boleh mengajak sama rakan – rakan yang lain untuk menyertainya”. KRIM Shah Alam Klang mengucapkan tahniah dan syabas kepada pihak KRIM Pusat di atas kejayaan menganjurkan program ini. Jumpa lagi untuk program akan datang!

Sumber: www.ismashahalam.net


0 komentar:

Catat Ulasan

 
Powered by Blogger